28.4 C
Craiova
vineri, 29 septembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateStatul Texas interzice tratamentele hormonale şi chirurgicale pentru minorii transgender

Statul Texas interzice tratamentele hormonale şi chirurgicale pentru minorii transgender

Guvernatorul Texasului Greg Abbott a semnat, vineri, o lege care interzice acordarea de asistenţă medicală minorilor transgender. Ăn acest fel a extins şi mai mult restricţiile privind accesul la tratament pentru tinerii din Statele Unite, scrie Hotnews. Greg Abbott se aliniază astfel unei poziţii adoptate deja de guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, de asemenea republican, care adoptase o legislaţie similară în mai. Texas şi Florida ocupă locurile al doilea şi al treilea în topul celor mai populate state din SUA, transmite News.ro.

Legea adoptată în Texas interzice profesioniştilor medicali să prescrie medicamente care blochează hormonii sau să efectueze intervenţii chirurgicale pentru a modifica sexualitatea oricărei persoane sub 18 ani.

Intră în vigoare de la 1 septembrie

Acesta va intra în vigoare la 1 septembrie. Legislaţia include o excepţie pentru copiii minori care primesc deja medicamente care blochează hormonii sau care urmează terapie hormonală. Dar, în acest caz, necesită retragerea medicală pe o perioadă adecvată de timp.

Democraţii au denunţat încălcările drepturilor omului, iar vineri Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile din Texas a anunţat acţiuni legale împotriva noii legi. „Guvernatorul Abbott nu îi poate împiedica pe tinerii trans să se dezvolte în Texas – şi îl vom da în judecată pentru a ne asigura de asta”, a indicat organizaţia pe Twitter.

Aproape zece state americane conduse de republicani au impus restricţii minorilor transgender. În martie, preşedintele democrat Joe Biden a spus că astfel de „atacuri” asupra drepturilor transgender sunt „antiamericane şi trebuie să înceteze”.

Citește și: Fotografii spectaculoase de la Craiova Air Show. Mii de oameni participă la eveniment

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS