28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Ciucă demisionează la sfârșitul săptămânii viitoare dacă se încheie greva din educație (SURSE)

Premierul Ciucă demisionează la sfârșitul săptămânii viitoare dacă se încheie greva din educație (SURSE)

Premierul Nicolae Ciucă demisionează la sfârșitul săptămânii viitoare, dacă se încheie greva din educație, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Ciucă ar fi trebuit să demisoneze pe data de 26 mai, însă greva profesorilor, protestele de la București și din alte orașe mari din țară l-au determinat pe șeful statului să-și schimbe poziția referitoare la rotativă și să o amâne pe durata negocierilor cu sindicatele din educație.

Nicolae Ciucă ar urma să preia președinția Senatului după demisie. În timpul negocierilor de săptămâna trecută liberalii ar fi revendicat pentru PNL ministerul Dezvoltării deținut în prezent de UDMR. Speculațiile au fost că premierul Ciucă ar urma să preia ministerul Dezvoltării după demisie, însă acesta a negat public.

Cum se vor împărți ministerele

La acest moment, partidele din coaliție au convenit ca PSD să păstreze Ministerul Transporturilor. Grindeanu ar urma să conducă în continuare acest minister. PNL ar rămâne cu ministerul Justiției, condus de Cătălin Predoiu. Nu este clar în acest moment dacă UDMR va rămâne în Guvern sau va fi scos. Surse G4 de la vârful coaliției susțin că o decizie referitoare la UDMR nu a fost încă luată.

Dacă greva din învățământ se încheie, după demisia premierului Ciucă, președintele Klaus Iohannis ar urma să nominalizeze pe cineva de la PSD, conform protocolului, pentru funcția de premier. Singurul nume vechiculat în acest moment este cel al președintelui PSD, Marcel Ciolacu.

Prezent la Bulboaca, în Republica Moldova, la Summitul Comunității Politice Europene, președintele Klaus Iohannis a răspuns la întrebarea Euronews despre rotativa guvernamentală, dacă procesul va mai avea loc sau nu până în toamnă.

Citește și: Pregătiți de spectacol? Craiova Air Show începe în curând

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS