6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRegele Charles al III-lea vine în România pentru 5 zile

Regele Charles al III-lea vine în România pentru 5 zile

Regele Charles al III-lea al Reagatului Unit al Marii Britanii vine, astăzi, în România pentru o vizită 5 zile. Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi, la Palatul Cotroceni, pe regele Charles al III-lea.

După ceremonia primirii oficiale, preşedintele României şi monarhul britanic vor avea convorbiri tete-a-tete.

Va urma o întâlnire cu autorităţile statului, reprezentanţi ai societăţii civile şi Corpul Diplomatic, conform site-ului Administraţiei Prezidenţiale.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a declarat că vizita regelui Charles are caracter privat. Monarhul se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, ca gest de curtoazie.

Diplomatul a arătat că este prima dată când un monarh al Regatului Unit vizitează ţara noastră, dar de această dată va fi o vizită privată.

Regele Charles al III-lea a manifestat un deosebit interes pentru România. Majestatea Sa, un admirator al României şi în special al Transilvaniei, ne-a vizitat frecvent ţara, implicându-se în păstrarea patrimoniului cultural românesc. Monahul și-a achiziţionat şi restaurat mai multe case vechi din mediul rural, salvându-le, astfel, de la distrugere.

În prezent, deţine mai multe proprietăţi în ţara noastră. La 2 iunie 2015, a fost lansată Fundaţia Prinţul de Wales România. Este o organizaţie caritabilă ce sprijină conservarea patrimoniului arhitectural, agricultura şi dezvoltarea durabilă în România. Fundaţia face parte din The Prince’s Charities Group şi are sediul în satul Viscri, din judeţul Braşov, localitate aflată în patrimoniul UNESCO. Preşedinţia României i-a conferit monahului britanic, la 29 martie 2017, Ordinul Naţional „Steaua României” în Grad de Mare Cruce.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS