19.5 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Regele puilor”, scapă de acuzațiile de fraude de 1 milion de euro cu fonduri europene

„Regele puilor”, scapă de acuzațiile de fraude de 1 milion de euro cu fonduri europene

Libanezul Rami Ghaziri, cunoscut ca „Regele puilor”, scapă de acuzațiile de fraude de 1 milion de euro cu fonduri europene. Faptele s-au prescris. Au trecut 9 ani de la momentul în care a fost trimis în judecată.

El a fost trimis în judecată de DNA în 2014. El scapă de închisoare dar este obligat să returneze prejudiciul.

În 2008, Rami Ghaziri, om de afaceri libanez cu cetăţenie franceză, era patronul Avicola Crevedia. A accesat fonduri europene de peste un million de euro, ca să construiască o fabrică de de nutreţuri. Însă, documentele pe baza cărora a încasat banii erau inexacte, iar unele chiar false.

De asemenea, preţurile prevăzute în ofertele depuse nu erau reale, ci crescute artificial, astfel încât să genereze cheltuieli supraevaluate.

După nouă ani de procese, Tribunalul Dâmboviţa a constatat că faptele de care era acuzat libanezul s-au prescris în baza deciziilor Curţii Constituţionale. Acesta nu mai poate fi tras la răspundere din punct de vedere penal.

Magistraţii au dispus ca omul de afaceri și firma să restituie banii încasați necuvenit – peste 5 milioane de lei – către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale .

Pentru recuperarea prejudiciului a fost menţinut sechestrul pus de procurori pe 32 de imobile şi un autoturism de lux marca Ferrari, aparţinând firmei din Crevedia.

Citește și: A încerat să-și decapiteze fosta iubită, apoi a susținut ca a fost un truc cu sabia care a mers prost

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS