11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul preşedinte Eximbank Ionuţ Costea, dat în urmărire

Fostul preşedinte Eximbank Ionuţ Costea, dat în urmărire

Fostul preşedinte Eximbank Ionuţ Costea a fost dat în urmărire. Vineri el a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare în dosarul reabilitării căii ferate Bucureşti – Constanţa. Costea nu s-a predat şi nici nu a fost găsit la domiciliu, scrie News.ro.

”Împotriva celui în cauză, Tribunalul București a emis la data de 26.05.2023 un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la șase ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în forma complicităţii”, este anunţul postat pe site-ul Poliţiei Române, la rubrica ”Persoane urmărite”.

Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a fost condamnat definitiv vineri la 7 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul de corupţie legat de plata lucrărilor la tronsonul de cale ferată Bucureşti – Constanţa. A fost acuzat că ar fi primit o mită de peste 2 milioane de euro. Iniţial, Vlădescu fusese condamnat la opt ani şi şase luni de închisoare.

Ionuţ Costea a fost condamnat la șase ani de închisoare, iar în cazul lui Cristian Boureanu faptele s-au prescris. A fost dispusă confisarea specială a mai multor sume, fiind totodată menţinut sechestrul asupra mai multor bunuri ale condamnaţilor.

Cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuţ Costea, a fost condamnat pentru complicitate la luare de mită. Pentru infracţiunea de trafic de influenţă a intervenit prescripţia, ceea ce a determinat încetarea procesului penal.

Citește și: Bărbat zdrobit de peretele unei case pe care o demola

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS