10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReuniunea membrilor Uniunii Consulilor Onorifici din România – Ediția 6 Arad 18-21 mai 2023

Reuniunea membrilor Uniunii Consulilor Onorifici din România – Ediția 6 Arad 18-21 mai 2023

În perioada 18- 21 mai 2023 s-a desfășurat la Arad cea de-a 6-a ediție a Reuniunii membrilor Uniunii Consulilor Onorifici din România–U.C.O.R. Agenda evenimentului a cuprins o serie de întrevederi cu reprezentanții autorităților locale și județene din Arad, precum și vizite la Fabrica de vagoane Astra Arad și la Cramele Recaș, jud. Timiș.

În cadrul vizitei efectuate la Palatul Administrativ din Arad, au avut loc întrevederi cu reprezentanții administrației locale, unde delegația U.C.O.R. a fost primită de către Dl Călin Bibarț – Primarul Municipiul Arad, care a trecut în revistă reperele istorice, culturale și economice semnificative ale municipiului și proiectele de dezvoltare recent finalizate sau aflate în implementare, pentru dezvoltarea economică, culturală și socială a Municipiului Arad, precum și oportunitățile de investiții. De asemenea, au fost prezentate măsurile și planul implementat de autorități în vederea dezvoltării și modernizării municipiului.

A urmat întrevederea la Instituția Prefectului Arad, unde delegația U.C.O.R. a fost primită de Dl. Csaba Toth Prefectul judetului Arad – care a prezentat pe scurt activitatea prefecturii, fiind aici menționată infuzia de forță de muncă din străinătate și zonele de dezvoltare pe piața muncii.

Seria vizitelor întreprinse la autoritățile locale s-a încheiat prin întrevederea avută la Consiliul Județean Arad, cu domnul Președinte CJ Cionca-Arghir Iustin-Marinel, la care au participat și Vicepreședinții CJ, dl Bulbuc Ionel si dl Cadar Răzvan-Olimpiu, precum și alți reprezentanți ai instituției. În cadrul întrevederii Președintele CJ Arad a prezentat câteva repere semnificative ale județului, precum și proiectele finalizate recent sau aflate în implementare vizând industria automotive, infrastructură și mobilitate, sănătate, turism și energie regenerabilă. Au fost totodată amintite relațiile internaționale de cooperare și colaborare dintre județul Arad și alte regiuni înfrățite din: Italia, China, Serbia, Republica Moldova etc.

Dl CO Andreas Huber -Președintele U.C.O.R, a salutat deschiderea autorităților județene din Arad, subliniind importanța organizării unor astfel de evenimente și discuții deschise pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre autoritățile locale din România și țările trimițătoare reprezentate de Consulii Onorifici- membri ai U.C.O.R, aceștia din urmă acționând ca punți de comunicare între cele două părți.

Membrii U.C.O.R. participanți la eveniment au prezentat pe scurt statele pe care le reprezintă și oportunitățile de colaborare și au enumerat posibilitățile de sprijin în vederea dezvoltării proiectelor culturale, educaționale, sociale și economice, prin expertiza instituțiilor și proiectele similare dezvoltate în țările pe care le reprezintă.

Evenimentul a continuat cu o vizită la Fabrica de vagoane Astra Arad, care este una dintre cele mai importante societăți din județ, cu un proces tehnologic modernizat și mecanizat, compania fiind producătoare de vagoane de cale ferată și tramvai pentru călători, având capital 100% românesc.

Județul Arad are un bogat potențial istoric și turistic, iar în acest context, în program au fost incluse și vizite la câteva obiective turistice, dintre care amintim: Castelul Regal de la Săvârșin și Mănăstirea Sfânta Maria din Radna aflată în orașul Lipova, jud. Arad.

În seria de obiective economice vizitate, a fost inclus și Complexul de vinificație Recaș din județul Timiș. În prezent, Cramele Recaș este o companie româno-britanică, ce exploatează aproximativ 1200 de hectare de viță-de-vie în Recaș, ocupând primul loc în topul producătorilor români de vin după cifra de afaceri, precum și titulatura celui mai mare exportator de vin îmbuteliat din România.

Curierul Naţional

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS