12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNicolae Ciucă se întâlnește cu reprezentanții asociațiilor de părinți și elevi

Nicolae Ciucă se întâlnește cu reprezentanții asociațiilor de părinți și elevi

Premierul Nicolae Ciucă urmează să aibă, de la ora 11.00, consultări cu reprezentanții asociațiilor de părinți și de elevi la Palatul Victoriei.

„Ne vedem întâi cu părinții și elevii si după cu profesorii”, a spus premierul care vpremierul cere incetarea grevie,rea să știe care este poziția părinților și ce recomandări au.

Premierul a spus că le-a comunicat sindicatelor tot ce poate face Guvernul în acest moment „pentru este vorba de un întreg proces”.

Întrebat dacă se amână rotativa, în condițiile în care nu se rezolvă problema din educație, premierul a spus: „E posibil, eu sper să nu”.

„În principiu nu aș amâna rocada pentru că sper foarte mult să rezolvăm problema profesorilor. Ei au un argument pe care îl invocă, și anume că nu au încredere”, a adăugat premierul.

Întrebat când intră în avizare proiectul care încheie Anexa 8, premierul a dat asigurări că săptămâna aceasta este gata.

Premierul cere oprirea grevei

Premierul a mai spus că a făcut tot ce a putut ca învățământul să primească mai mulți bani.

„E greu să venim după atâția ani cu o soluție și să rezolvăm totul într-un moment. Nu putem să rezolvăm cu o formulă o problemă care trenează de ani”, a spus premierul Ciucă. El a făcut un nou apel la profesori: „Nu putem să blocăm anul școlar”.

Premierul Ciucă a transmis că a înțeles problema personalului nedidactic, ale profesorilor debutanți. „Rezolvăm”, a dat asigurări Ciucă.

Cât despre celelalte cerințe ale sindicatelor, premierul a precizat că „sunt foarte greu de îndeplinit”.

Citește și: Cutremur de 4,9 grade Richter în Arad

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS