18.4 C
Craiova
marți, 26 septembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateNicolae Ciucă: Revendicările salariale ale profesorilor vor fi rezolvate în legea salarizării unitare

Nicolae Ciucă: Revendicările salariale ale profesorilor vor fi rezolvate în legea salarizării unitare

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, marţi, că revendicările salariale ale profesorilor vor fi rezolvate în legea salarizării unitare. Aceasta va fi finalizată de Ministerul Muncii până la 15 iulie. Anunţul a fost făcut după discuţiile cu reprezentanţii părinţilor şi a elevilor.

”Reiterez disponibilitatea mea şi a întregului aparat guvernamental la dialog, oricât va fi nevoie”, a spus premierul despre conflictul din educaţie, într-un mesaj transmis pe Facebook.

”Am susţinut, încă de la început, că elevii şi părinţii nu trebuie să fie afectaţi de greva din educaţie şi că trebuie să le garantăm continuarea procesului educaţional. Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor de părinţi şi elevi şi o discuţie despre situaţia cu care ne confruntăm zilele acestea. Am repetat că solicitările cadrelor didactice sunt legitime, dar că soluţia nu este o grevă generală pe final de an şcolar, atunci când trebuie încheiate mediile şi pregătite examenele naţionale”, spune premierul Ciucă.

Şeful Executivului a spus că ”revendicările salariale ale profesorilor vor fi rezolvate în legea salarizării unitare, pe care Ministerul Muncii o va finaliza până la 15 iulie”.

”În plus, ordonanţa cu măsurile pentru profesori, care cuprinde Anexa 8, ajutorul pentru debutanţi şi cei care predau în zone defavorizate vor intra în şedinţa de guvern de vineri”, spune premierul.

”Am făcut apel la cei prezenţi astăzi la întâlnirea de la guvern să susţină demersurile noastre pentru a debloca această situaţie. Reiterez disponibilitatea mea şi a întregului aparat guvernamental la dialog, oricât va fi nevoie. Cred în continuare că doar comunicarea susţinută şi colaborarea sunt căile prin care putem să depăşim situaţia creată”, mai spune Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: 50 de românce au încasat ilegal indemnizaţii pentru creşterea copiilor de peste un milion de euro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS