24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi români, arestaţi după ce au furat aparatura dentară de 300.000 de euro în Franţa

Doi români, arestaţi după ce au furat aparatura dentară de 300.000 de euro în Franţa

Doi români au furat aparatura dintr-un cabinet dentar din Franţa. Poliția a reușit să îi identifice şi aresteze. Echipamentul a fost recuperat și returnat. Ei sunt bănuiţi a fi autorii altor două jafuri la aceeaşi firmă, scrie Ştiridiaspora.

Dental Hitec, o societate specializată în echipamente de anestezie dentară de ultimă generație din Mazières-en-Mauges, Maine-et-Loire, fusese deja victima unui prim furt pe 23 august anul trecut, în valoare de 480.000 de euro daune. Trei luni mai târziu, a avut loc şi o tentativă de furt, hoții fiind puși pe fugă de o alarmă.

În noaptea de 14 mai, cei doi români au reușit să intre și să plece cu peste o sută de cutii de produse, în valoare totală de 300.000 de euro.

Potrivit anchetatorilor, ei au legătură şi cu jafurile din august și noiembrie anul trecut.

Jandarmerii din Cholet a reușit să identifice vehiculul românilor și să îl localizeze în regiunea Aisne. Pe 15 mai ei au fost prinşi. Este vorba de doi bărbaţi de 42 și 47 de ani. Unul dintre ei este cunoscut în Franța și în Germania pentru fapte similare comise sub diverse identități false.

Echipamentul a fost recuperat și returnat

Aparatura dentară furată în noaptea de 14-15 mai a fost recuperată şi returnată companiei. Cei doi români au fost acuzaţi de furt organizat.

Cazul nu este primul de acest fel în Franța. În regiunea pariziană, un bărbat a fost arestat în urmă cu câțiva ani pentru furturi din mai multe cabinete stomatologice, ale căror echipamente le-a revândut în Africa de Nord.

În iunie 2022, dintr-un cabinet stomatologic din regiunea Loire-et-Cher au fost furate echipamente de 300.000 de euro. După ce fuseseră deja victimele unui prim furt, proprietarii își echipaseră echipamentele cu GPS. Asta a permis jandarmilor să îi localizeze rapid pe hoți.

Citeşte şi: Trei morţi şi trei răniţi într-un accident între trei maşini

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS