10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarcel Ciolacu suspendă negocierile pentru noul guvern până la rezolvarea grevei profesorilor și reforma pensiilor speciale 

Marcel Ciolacu suspendă negocierile pentru noul guvern până la rezolvarea grevei profesorilor și reforma pensiilor speciale 

Marcel Ciolacu suspendă negocierile pentru noul guvern până la rezolvarea grevei profesorilor și reforma pensiilor speciale .

Președintele Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă într-o postare pe rețelele socială că negocierile politice pentru viitorul guvern, pe care el ar urma să îl conducă, ”trebuie suspendate” până la rezolvarea grevei profesorilor și reforma pensiilor speciale. Acest anunț reprezintă suspendarea de facto a negocierilor cu PNL și UDMR.

E clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor. De aceea, cred că în acest moment, prioritatea tuturor decidenților politici trebuie să fie rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar și restanța majoră privind reforma pensiilor speciale. Până la rezolvarea acestor două priorități, orice negociere privind viitorul cabinet trebuie suspendată”, a declarat Ciolacu.

Negocierile PSD-PNL-UDMR au fost suspendate vineri din cauza neînțelegerilor și urma să fie reluate luni.

Cele trei mari sindicate din educație au anunțat că luni, 22 mai, începe o grevă generală. Profesorii cer creșterea salariilor și arată că salariul net al unui profesor debutant e de circa 2.400 de lei.

Pe de altă parte, reforma pensiilor speciale este asumată de guvern în cadrul PNRR. Până acum, coaliția de guvernare nu a ajuns la o concluzie clară cu privire la eliminarea exceselor din pensiile speciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS