11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStripteuzele de la Hollywood și-au făcut sindicat

Stripteuzele de la Hollywood și-au făcut sindicat

Stripteuzele de la Hollywood și-au făcut sindicat! Dansatoarele topless de la un club de striptease din Los Angeles au votat pentru a forma singurul sindicat din acest domeniu de activitate din SUA, scrie Digi24.

A fost nevoie de 15 luni de discuții cu proprietarii clubului Star Garden Topless Dive Bar din Hollywood, până când ele să primească acordul pentru formarea unui sindicat. Toate cele 17 dansatoare au votat pentru această inițiativă. După ce au primit acordul, femeile au aplaudat și au plâns, au fost vizibil emoționate, a relatat CBS News.

Dansatoarele spun că vor salarii mai mari, asistență medicală de calitate și condiții mai sigure la locul de muncă.

Organizația se va alătura Actor’s Equity Association, un sindicat care reprezintă peste 51.000 de lucrători din industria de divertisment.

Asociația a transmis că inițiativa dansatoarelor a venit după o serie de abuzuri din partea clienților și a unor acuze la adresa conducerii clubului.

„Stripteuzele sunt animatoare live. Unele elemente ale meseriei lor sunt unice, dar ele sunt în esență artiști de performanță și au multe în comun cu alți membri Equity care dansează pentru a-și câștiga existența. Orice muncitor care vrea un sindicat merită un sindicat”, a declarat președintele Actors’ Equity, Kate Shindle, într-un comunicat.

Sindicatul dansatoarelor topless nu este primul de acest fel din SUA. În 1997, angajatele unui club din San Francisco au format Sindicatul Dansatoarelor Exotice. Localul a fost închis în 2013.

Citește și: Tânără care și-a ucis violatorul, condamnată la șase ani de închisoare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS