18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTânără care și-a ucis violatorul, condamnată la șase ani de închisoare

Tânără care și-a ucis violatorul, condamnată la șase ani de închisoare

O tânără care l-a ucis pe bărbatul ce a violat-o, sugrumându-l cu un tricou, a fost condamnată. Un tribunal din Mexic i-a dat o pedeapsă de șase ani și două luni de închisoare. Judecătorii consideră că tânăra „a folosit forță excesivă” când s-a apărat, scrie Digi24.

Întâmplarea a avut loc în mai 2021.

Roxana Ruiz are 23 de ani și lucra ca vânzătoare la acea vreme. Ea a intrat în vorbă cu un bărbat când se afla în oraș cu o prietenă. La finalul serii, bărbatul s-a oferit să o conducă acasă. Apoi i-a cerut tinerei să îl lase să doarmă la ea peste noapte, pentru că este târziu și se află prea departe de casă.

Ruiz a fost de acord să-l lase să doarmă pe o saltea, pe podea. După ce ea a adormit, bărbatul s-a urcat în pat, a lovit-o, i-a rupt hainele și a violat-o.

Ea a ripostat, lovindu-l în față.

El a amenințat că o va ucide. În lupta pentru a se elibera, fata l-a strâns de gât cu un tricou.

Tânăra trebuie să plătească despăgubiri familiei violatorului

Tânăra a pus cadavrul într-un sac și l-a scos în stradă. Acolo a fost arestată de polițiștii care treceau prin zonă.

Deși le-a spus acestora că a fost violată, avocatul tinerei susține că nu a fost efectuat niciodată un examen criminalistic. Acesta este un pas crucial în urmărirea penală a cazurilor de violență sexuală.

În schimb, un ofițer i-ar fi spus pe stradă că, probabil, a vrut să facă sex cu bărbatul și apoi s-a răzgândit.

Roxana Ruiz a petrecut nouă luni în închisoare sub acuzația de omucidere cu exces de legitimă apărare și, în cele din urmă, a fost eliberată în așteptarea procesului.

În timp ce tribunalul statului Mexic a constatat luni că Ruiz a fost violată, judecătorul a spus și că femeia e vinovată de omucidere cu „folosirea excesivă a legitimei apărări”. Acesta a adăugat că lovirea bărbatului în cap ar fi fost suficientă pentru a se apăra.

De asemenea, Ruiz a fost obligată să plătească despăgubiri de peste 16.000 de dolari familiei bărbatului care a violat-o. „Regret ceea ce am făcut, dar dacă nu aș fi făcut-o, acum aș fi moartă”, a declarat tânăra.

Citește și: Șoferii vitezomani, amendați de polițiștii doljeni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS