9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA fost clasat dosarul deschis de Secția specială împotriva Laurei Codruța Kovesi

A fost clasat dosarul deschis de Secția specială împotriva Laurei Codruța Kovesi

A fost casat dosarul deschis de Secția specială în 2018 împotriva Laurei Codruța Kovesi. Parchetul general a clasat dosarul deschis în 2018 împotriva fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi. Aceasta a fost pusă sub acuzare de Secţia specială pentru luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu în legătură cu aducerea în ţară a fostului director al FNI Nicolae Popa, în 2011.

Parchetul General a anunțat marți că procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică au dispus clasarea cauzei în cazul Laurei Codruța Kovesi pentru: luare de mită; mărturie mincinoasă și abuz în serviciu; lipsire de libertate în mod ilegal; represiune nedreaptă; influențarea declarațiilor; fals intelectual uz de fals; constituirea unui grup infracțional organizat; favorizarea făptuitorului și fals în declarații întrucât faptele nu există, conform hotnews.ro

Kovesi a deschis mai multe procese la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Kovesi a deschis mai multe procese la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aceasta a cerut ca Parchetul General să fie obligat să finalizeze acest dosar. Kovesi a avut trei hotărâri ale instanței prin care procurorii erau obligaţi să finalizeze acest dosar – fie îl clasează, fie o trimit în judecată. Instanța stabilise mai multe termene de finalizare a acestui dosar, ignorate de Parchetul General.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018 de către procuroarea Adina Florea de la Secţia specială, aceasta pensionându-se între timp. După desființarea Secției speciale, dosarul a ajuns la Parchetul General.

Citeşte şi: Ministerul Apărării face angajări

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS