21.2 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAv. Sebastian Răduleţu, profesor la Facultatea de Drept din Craiova, a fost ales judecător la CEDO

Av. Sebastian Răduleţu, profesor la Facultatea de Drept din Craiova, a fost ales judecător la CEDO

Sebastian Rădulețu, consilier al Baroului Dolj şi prof. univ. dr la Facultatea de Drept din Craiova, a fost ales pentru funcția de judecător la CEDO. El a primit 84 de voturi în turul doi în cadrul Adunării parlamentare a Consiliului Europei în vreme ce contra-candidatul său, procurorul Horațiu Radu a primit 78 de voturi.

„Sunt deosebit de onorat că am fost ales judecător al Curții europene a Drepturilor Omului din partea României! Voi face tot posibilul să contribui la protecția efectivă a drepturilor fundamentale și la implementarea deplină a standardelor Convenției la nivel național și internațional”, a declarat Rădulețu pentru G4Media.ro.

Răduleţu va avea un mandat de 9 ani

Răduleţu a fost felicitat pe Facebook şi de noul decan al Baroului Dolj, Dragoş Nicu, dar şi de alţi colegi de breaslă.

Judecătorii sunt aleşi de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei dintr-o listă de 3 candidaţi propuşi de fiecare Stat.

Mandatul de judecător la CEDO are o durată de nouă ani şi nu este reînnoibil.

„Felicitări colegului meu, Profesorul si avocatul Sebastian Rădulețu care a fost ales azi judecător la CEDO la finalul mandatului meu. Primul român diplomat la Oxford, judecător internațional. Sunt sigură că își va îndeplini mandatul cu profesionalismul și excelența pe care le-a dovedit și până acum!”, a scris Iulia Motoc, judecător la Tribunalul Penal Internaţional. pe contul său de facebook.

Citeşte şi: Dezastru pe piaţa farma. Medicamente vitale nu se găsesc, celelalte se scumpesc de la lună la lună

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS