22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOficial al OMS, demis pentru agresiune sexuală

Oficial al OMS, demis pentru agresiune sexuală

Oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), demis pentru agresiune sexuală. OMS a anunţat luni că a demis un importat oficial al diviziei de boli netransmisibile, medicul Temo Waqanivalu din Fiji, pentru agresiune sexuală. Este vorba de trei acuzaţii formulate împotriva sa în ultimii ani, relatează AFP.

Purtătoarea de cuvânt a OMS, Marcia Poole, nu a oferit detalii în legătură cu acest anunţ făcut prin e-mail. Mass-media însă au raportat că oficialul organizaţiei ONU este acuzat de cel puţin trei presupuse agresiuni din 2017.

Associated Press l-a desemnat, în ianuarie, drept presupusul autor al unui caz intens mediatizat de presupusă agresiune sexuală la Summitul Mondial pentru Sănătate de la Berlin. O tânără doctoriţă britanică, Rosie James, a scris pe Twitter la acea vreme că „a fost agresată sexual de un membru al personalului OMS” în timpul reuniunii.

Directorul general al OMS a spus că este „îngrozit” de acuzaţii şi şi-a oferit ajutorul

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a răspuns la acest mesaj de pe Twitter. Acesta a spus că este „îngrozit” de acuzaţii şi şi-a oferit ajutorul. A subliniat că agenţia are „toleranţă zero pentru agresiunea sexuală”.

AP a precizat că Waqanivalu a fost implicat într-un caz similar în 2018. În octombrie anul trecut, când această acuzaţie a fost făcută publică, el a încercat să obţină un post de conducere la OMS în Asia.

La începutul acestei luni, Financial Times a declarat că a descoperit o a treia acuzaţie împotriva lui Temo Waqanivalu. Aceasta datează de la un eveniment din 2017.

OMS a precizat că Waqanivalu a rămas „în concediu administrativ în timpul anchetei”

Solicitată să confirme aceste informaţii, OMS a declarat că, deoarece „investigaţiile şi procesele administrative aferente sunt confidenţiale”, nu poate oferi detalii despre caz.

OMS a precizat că Waqanivalu a rămas „în concediu administrativ în timpul anchetei”.

Citeşte şi: Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi incendiere de deşeuri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS