13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo în intervalul 17 - 30 aprilie

Prognoza meteo în intervalul 17 – 30 aprilie

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo în intervalul 17 – 30 aprilie. Vremea se va încălzi uşor în majoritatea regiunilor săptămâna viitoare. Ploile vor fi mai frecvente în intervalul 17 – 20 aprilie şi după data de 25 aprilie.

Banat

În primele trei zile, valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei, media maximelor fiind de 15…17 grade. Minimele sunt în jurul a 7 grade.

Între 20 și 24 aprilie, temperaturile diurne vor crește treptat, media celor maxime urcând de la 17 grade în prima zi, până la 20 de grade în ultima. În acest interval, media temperaturilor minime va avea variații între 5 și 8 grade.

În zilele care vor urma maximele termice vor fi în medie între 18 și 22 de grade, iar minimele, în medie, între 6 și 10 grade.

Vor fi averse și descărcări electrice în fiecare zi, mai frecvente și mai intense între 17 și 20 aprilie și din data de 25 aprilie.

Crișana

Până spre finalul primei săptămâni, valorile termice vor avea variații în jurul normelor climatologice din această perioadă. Media temperaturilor maxime va fi între 15 și 18 grade, iar a minimelor între 5 și 7 grade.

În zilele care vor urma se va încălzi ușor, astfel că maximele termice vor fi în medie între 17 și 21 de grade. Minimele termice sunt în medie între 6 și 9 grade.

Vor fi averse și descărcări electrice aproape în fiecare zi. Mai frecvente vor fi în primele zile ale intervalului de prognoză și de 24 aprilie.

Transilvania

Între 17 și 22 aprilie, valorile termice nu vor avea variații semnificative, media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 15 grade. Minimele vor fi în jur de 6 grade.

În intervalul următor se va încălzi ușor și treptat. În medie, maximele termice vor fi de la 16 la 20 de grade. Minimele vor fi cuprinse, în general, între 6 și 8 grade.

Vor fi averse și descărcări electrice aproape în fiecare zi. Mai frecvente și mai intense sunt între 17 și 20 aprilie și după data de 25 aprilie.

Maramureș

Vremea va fi normală din punct de vedere termic în prima săptămână, când, în medie, maximele termice vor fi de 15…17 grade. Minimele vor fi de 4…6 grade. În a doua săptămână, temperaturile maxime se vor situa între 18 și 20 de grade și minimele între 5 și 7 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 17 și 20 aprilie și după data de 24 aprilie.

Moldova

Media maximelor termice va fi mai scăzută decât în mod normal la această dată până în 21 aprilie. Se va situa între 12 și 15 grade, apoi ușor mai ridicată și va avea valori cuprinse între 17 și 20 de grade. Minimele termice vor fi peste mediile climatologice specifice datei. Se vor situa, în marea lor majoritate, între 6 și 8 grade.

Temporar vor fi averse și descărcări electrice aproape în fiecare zi, mai intense și mai frecvente între 17 și 20 aprilie.

Dobrogea

În prima parte a intervalului, media maximelor termice va fi între 13 și 16 grade, iar a minimelor între 6 și 8 grade. În cea de a doua, maximele termice vor avea, în medie, valori cuprinse între 15 și 18 grade și minimele între 7 și 9 grade.

Probabilitatea mai mare pentru averse și descărcări electrice va fi până în jurul datei de 21 aprilie.

Muntenia

Până spre finalul primei săptămâni, valorile termice maxime vor fi normale sau ușor mai scăzute decât în mod normal la această dată. Media valorilor maxime va fi de 15…16 grade.

În intervalul următor vremea se va încălzi ușor și treptat, iar în medie maximele termice vor fi de 18…21 de grade. Minimele termice vor fi în general mai ridicate decât cele specifice perioadei. Vor avea variații, în general, între 6 și 8 grade.

Vor fi averse și descărcări electrice aproape în fiecare zi, mai frecvente și mai intense până în jurul datei de 21 aprilie și după 25 aprilie.

Oltenia

Valorile termice diurne vor fi, în general, în creștere, media maximelor având valori de la aproximativ 15 grade în primele zile, până spre 21 de grade în ultimele. Minimele termice vor avea în medie valori cuprinse între 6 și 9 grade.

Vor fi averse și descărcări electrice aproape în fiecare zi. Mai frecvente și mai intense vor fi până în jurul datei de 21 aprilie și după 24 aprilie.

La munte

În prima săptămână din interval, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 5 și 7 grade, iar a minimelor între -2 și 1 grad.

În cea de a doua săptămână se va încălzi ușor, astfel că maximele vor fi în medie între 8 și 11 grade, iar minimele între -1 și 3 grade.

Temporar vor fi precipitații în fiecare zi, sub formă de ploaie. În prima săptămână, la altitudini mari și lapoviță și ninsoare. Acestea vor avea și caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice.

Citește și: A murit după ce a băut 22 de shoturi în 90 de minute

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS