19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBătrână acuzată că a dat mită zece ouă, achitată după moarte

Bătrână acuzată că a dat mită zece ouă, achitată după moarte

O bătrână, de 72 de ani, acuzată în 2014 că a dat mită zece ouă unui judecător, a fost achitată post-mortem de Curtea de Apel Cluj, scrie PHonline.ro.

Maria Cociorvan a fost ridicată de mascații din casa ei din satul Iaslovăț, județul Suceava, și dusă la DNA București. Ulterior, a fost trimisă în judecată pentru corupție, fiind acuzată că i-a dat mită zece ouă și 1.000 de euro unui judecător din Rădăuți.

Din cauza stresului la care a fost supusă, fiind nevoită să se prezinte de mai multe ori în instanță, femeia a decedat doi an mai târziu.

Joi, Curtea de Apel Cluj a achitat-o pe femeie post-mortem.

Curtea de Apel Cluj l-a condamnat la patru ani de închisoare cu executare pe fostul judecător Bogdan Bărbuță, de la Judecătoria Rădăuți. Acesta a fost acuzat că l-a sprijinit pe un om de afaceri în interesele pe care le avea în domeniul imobiliar, dar și că a primit de la Maria Cociorvan produse alimentare și 1.000 de euro pentru a interveni în vederea unei soluții favorabile într-un dosar în care fiul femeii avea calitatea de reclamant.

Pe lângă Maria Cociorvan, achitată post mortem, Curtea de Apel Cluj a dispus ca toate celelalte 16 persoane din dosar să fie achitate.

Citește și: Muncitor electrocutat, abandonat de patroni pe un câmp, în Italia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS