26.7 C
Craiova
vineri, 21 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 500 de șoferi au rămas fără permis în noaptea de Înviere

Peste 500 de șoferi au rămas fără permis în noaptea de Înviere

Peste 500 de șoferi din România au rămas fără permis, doar în ultimele 24 de ore.

„Poliţiştii rutieri au reţinut, în ultimele 24 de ore, 518 permise de conducere. 56 pentru consumul de alcool şi 16 pentru consumul de droguri sau alte substanţe interzise”, a informat duminică Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat transmis că Agerpres, în ultimele 24 de ore au fost retrase şi 191 de certificate de înmatriculare.

Structurile MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 4.437 de evenimente. Dintre aceste, 3.066 au fost circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.371 – situaţiilor de urgenţă.

Aproape 800 de infracțiuni semnalate

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 799 posibile infracţiuni, peste 26% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de sâmbătă s-au dispus măsuri preventive pentru 33 de persoane.

De asemenea, echipajele de poliţie au depistat 10 persoane urmărite naţional sau internaţional. Faţă de acestea au fost dispuse măsurile legale.

Amenzi de peste 2 milioane de lei

Sâmbătă, poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 176 de autori de infracţiuni, care au săvârşit tot atâtea fapte penale.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 6.225 de contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,3 milioane de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.138) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 61 pentru stingerea de incendii şi 6 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 5 persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 21 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 18 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

Citește și: Ungaria a interzis importurile de cereale şi alte produse alimentare din Ucraina

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS