19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateModificări în circumscripţiile şcolilor din Craiova, înainte de înscrierea la pregătitoare

Modificări în circumscripţiile şcolilor din Craiova, înainte de înscrierea la pregătitoare

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare se face ţinând cont de arondarea străzilor la unităţile şcolare. Şi anul acesta, în Craiova, până la debutul înscrierilor s-au făcut unele modificări ale circunscripţiilor, în sensul adăugării de noi străzi. Modificările au fost impuse de apariţia de noi locuinţe sau pentru că au fost făcute omiteri. Cei care nu se regăsesc cu domiciliul în cricumcripţiile afişate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj pot face cerere.

Ce modificări au fost făcute

Anul acesta în circumscripţiile unor şcoli din Craiova au fost incluse noi străzi. De exemplu, la Şcoala Gimnazială „Alexandru Macedonski” Craiova a fost adăugat şi noul complex de locuinţe Satina Garden. La Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” au fost adăugate nu mai puţin de şapte străzi. Acestea sunt: strada Păuniţei, strada Vidra, strada Elena Cornetti, Aleea Acvilei, Aleea Eliza Alexandrescu, strada Haricleea Draclee, strada Dinu Lipatti. Şi în circumscripţia Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova a fost inclusă o nouă stradă, respectiv Mihail Moxa, nr 1-3 şi blocurile C17, C23.

În ce condiţii se pot modifica circumscripţiile


Conform calendarului, anul acesta inspectoratele școlare pot modifica circumscripțiile înainte de începerea înscrierilor, dacă există situații în care capacitatea unei unități școlare nu permite cuprinderea tuturor copiilor de clasă pregătitoare din circumscripție precum și în alte situații justificate.
„Au fost reglate unele situaţii în urma solicitărilor depuse la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi analizate în Consiliul de Administraţie. Am avut cereri pentru includerea unor noi locuinţe în circumscripţiile şcolilor sau a străzilor care au fost omise până acum, Dacă vor mai fi solicitări viabile le vom lua în calcul”, a precizat Aida Ionescu, inspector şcolar general adjunct.

Când se vor face înscrierile

Conform metodologiei pentru înscrierea în clasa pregătitoare, şcolile au afişat pe site-uri, locurile disponibile pentru înscrieri dar şi imagini cu clasele.
Părinții trebuie să depună cererile pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în perioada 3-18 mai. Rezultatele primei etape de înscriere se afișează pe 30 mai. Cea de a doua etapă de înscrieri se desfășoară în luna iunie.
Astfel, pe 5 iunie vor fi afișate locurile disponibile dar și procedura de repartizare a copiilor. Cererile se de înscriere se depun în perioada 6-12 iunie, iar rezultatele se afișează pe 15 iunie.

Cum vor proceda părinţii care nu au înscris copiii până la 1 septembrie

În perioada 1-8 septembrie, inspectoratele școlare primesc cererile părinților care nu au înscris copiii la nici o instituție de învățământ. Anul acesta în calendarul înscrierii în clasa pregătitoare este prevăzut și ca pe data de 2 mai inspectoratele școlare să reconfigureze circumscripțiile stabilite în anul școlar anterior dacă se constată că o unitate școlară nu poate primi toți copiii din circumscripție în clasa pregătitoare. Modificări asupra circumscripției se pot face și dacă există alte situații justificate și se dă ca exemplu eliminarea segregării școlare, rezultată din segregarea pe mediul de rezidență.

Citeşte şi Școlile vor afișa în această lună locurile la pregătitoare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS