3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘcolile vor afișa în această lună locurile la pregătitoare

Școlile vor afișa în această lună locurile la pregătitoare

Școlile vor afișa pe 30 martie numărul de locuri în clasa pregătitoare dar și circumscripțiile. Prima etapă de înscrieri este în luna mai. Conform calendarului, anul acesta inspectoratele școlare pot modifica circumscripțiile înainte de începerea înscrierilor, dacă există situații în care capacitatea unei unități școlare nu permite cuprinderea tuturor copiilor de clasă pregătitoare din circumscripție precum și în alte situații justificate.

Unitățile școlare încep demersurile pentru înscrierea copiilor în clasa pegătitoare. Conform calendarului, publicat de Ministerul Educației, pe 30 martie școlile vor publica la avizier dar și pe site numărul de clase pentru pregătitoare, dar circumscripțiile.

Școlile trebuie să afișeze tot pe 30 martie și informații specifice desfășurării activității cum ar fi posibilitatea organizării clasei preătitoare în spațiul grădiniței dacă această există în structura școlii sau în consorțiu sau posibilitatea organizării programului ”Școală după școală”, precum și fotografii în care se desfășoară activitatea la clasa pregătitoare.

Pentru copiii care împlinesc vârsta de șase ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie, și nu au frecventat grădinița sau vin din străinătate, se impune o evaluare la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dolj, în perioada 5-26 aprilie, conform programului stabilit de instituție.

Când se depun cererile

Părinții trebuie să depună cererile pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în perioada 3-18 mai. Rezultatele primei etape de înscriere se afișează pe 30 mai. Cea de a doua etapă de înscrieri se desfășoară în luna iunie.

Astfel, pe 5 iunie vor fi afișate locurile disponibile dar și procedura de repartizare a copiilor. Cererile se de înscriere se depun în perioada 6-12 iunie, iar rezultatele se afișează pe 15 iunie. În perioada 1-8 septembrie, inspectoratele școlare primesc cererile părinților care nu au înscris copiii la nici o instituție de învățământ. Anul acesta în calendarul înscrierii în clasa pregătitoare este prevăzut și ca pe data de 2 mai inspectoratele școlare să reconfigureze circumscripțiile stabilite în anul școlar anterior dacă se constată că o unitate școlară nu poate primi toți copiii din circumscripție în clasa pregătitoare. Modificări asupra circumscripției se pot face și dacă există alte situații justificate și se dă ca exemplu eliminarea segregării școlare, rezultată din segregarea pe mediul de rezidență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS