14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Fostul preşedinte Donald Trump a părăsit marţi Tribunalul Penal din Manhattan

(VIDEO) Fostul preşedinte Donald Trump a părăsit marţi Tribunalul Penal din Manhattan

-

Fostul preşedinte Donald Trump a părăsit marţi Tribunalul Penal din Manhattan, New York, fără nicio condiţie sau măsură de control judiciar, Reuters.

În această audiere fără precedent pentru un fost preşedinte american, Donald Trump a pledat nevinovat în cazul celor 34 de capete de acuzare. Acuzele au fost aduse de procurorul Alvin Bragg, la capătul a cinci ani de anchetă.

Acuzaţiile sunt considerate „încălcări ale articolului 175.10 din Codul Penal”. Acestea sunt definite ca „tentativă de a frauda şi de a săvârşi o altă infracţiune” şi de a o ascunde.11 dintre ele sunt legate de facturi emise de avocatul lui Trump, Michael Cohen. Acesta a pledat vinovat şi este de aşteptat să fie unul dintre principalii martori. Cele 34 de acuzaţii sunt foarte asemănătoare, dar se referă la infracţiuni comise într-un interval de unsprezece luni.

Judecătorul Juan Merchan a spus că un proces penal ar putea începe în ianuarie anul viitor, avocaţii lui Donald Trump prezenţi la audiere preferând primăvara anului 2024. Donald Trump a fost acuzat pentru că a orchestrat o serie de plăţi menite să acopere trei cazuri jenante înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016, a declarat procurorul din Manhattan

Tăcere plătită cu mulți bani

Un portar de la Trump Tower, care a susţinut că deţine informaţii despre un copil nelegitim, a primit 30.000 de dolari pentru a păstra tăcerea; o femeie care s-a prezentat ca o fostă amantă a primit 150.000 de dolari pentru a fi discretă, iar o actriţă porno a primit 130.000 de dolari pentru a ascunde o presupusă relaţie extraconjugală, a detaliat procurorul Alvin Bragg.

Pe numele ei adevărat Stephanie Clifford, această actriţă, care colaborează de cinci ani cu sistemul de justiţie, ar fi trebuit să ascundă o presupusă şi foarte scurtă relaţie extraconjugală în 2006 cu Donald Trump, pe care acesta o neagă. Cei 130.000 de dolari pe care i-a primit de la fostul avocat şi omul bun la toate al fostului preşedinte, Michael Cohen, care a executat o pedeapsa în închisoare şi s-a întors împotriva şefului său în 2018, nu au fost declaraţi în conturile de campanie ale candidatului Trump la scrutinul prezidenţial din 2016. Aceasta ar putea reprezenta o posibilă încălcare a legilor electorale ale statului New York. Suma respectivă fusese înregistrată, potenţial ilegal, drept „cheltuieli legale” în conturile companiei sale, Trump Organization, condamnată deja în decembrie şi ianuarie la o amendă civilă de 1,6 milioane de dolari pentru fraudă.

Citește și: Asfaltare pe lângă o maşină, la Craiova. Între timp, situaţia a fost remediată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Marian Vasile şi-a depus candidatura pentru fotoliul de primar...

Marian Vasile și-a depus, astăzi, candidatura pentru funcția de...

ȘTIRI GdS