17.8 C
Craiova
vineri, 2 iunie, 2023
Știri de ultima orăActualitateLocomotivele de tipul celei implicate în accidentul feroviar de la Galați, retrase de CFR

Locomotivele de tipul celei implicate în accidentul feroviar de la Galați, retrase de CFR

Toate locomotivele de tipul celei implicate în accidentul feroviar de la Galați vor fi retrase imediat din circulație, a decis vineri CFR Călători.

O locomotivă scăpată de sub control a intrat, acum şase zile, cu viteză într-un vagon de călători pe care urma să îl tracteze. În urma impactului o persoană a murit, iar alte trei au fost rănite.

CFR Călători a anunțat vineri retragerea cu efect imediat, din circulație, a locomotivelor de același tip precum cea care a provocat accidentul, se precizează într-un comunicat, conform stirileprotv.ro.

„Având în vedere măsurile de siguranţă feroviară comunicate de către Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română (ASFR), CFR Călători a retras temporar din circulație, cu dată imediată, locomotivele electrice dotate cu echipamente tehnice similare cu cele ale locomotivei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galați, în data de 25.03.2023.
Ca măsură suplimentară de siguranță, CFR Călători va proceda, prin intermediul unei entități independente abilitate, la expertizarea soluției tehnice existentă în dotarea locomotivelor din parcul CFR Călători, similare celei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galați.
Pentru CFR Călători este prioritară siguranța circulației trenurilor, asigurarea securității pasagerilor și a salariaților săi”, precizează sursa citată.  

Citeşte şi: Olaf Scholz vine în vizită în România

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS