12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa Francisc a avut o noapte liniștită în spital

Papa Francisc a avut o noapte liniștită în spital

Papa Francisc a avut o noapte liniștită în spital, a declarat joi o sursă a Vaticanului, la o zi după ce pontiful în vârstă de 86 de ani a fost internat în spital cu o infecție respiratorie.

Suveranul Pontif, în vârstă de 86 de ani, s-a plâns de dificultăți respiratorii în ultimele zile. Testele au arătat că nu are COVID-19.

Suveranul Pontif a participat miercuri dimineața la audiența generală săptămânală de la Vatican și a părut a fi în stare bună de sănătate.

Papa Francisc suferă de diverticulită, o afecțiune a colonului, și a suferit o operație la Spitalul Gemelli în 2021 pentru a i se îndepărta o parte din colon. El are, de asemenea, o problemă la genunchi și folosește fie un baston, fie un scaun cu rotile în aparițiile sale publice.

Miercuri, Vaticanul a declarat că Francisc va trebui să rămână „câteva zile” la spitalul Gemelli din Roma pentru a primi un tratament medical „corespunzător”.
Potrivit agenției de știri italiene ANSA, personalul medical „este foarte optimist” şi că speră să nu apară surprize neplăcute. Papa ar putea fi externat la timp pentru sărbătorile Duminica Floriilor din 2 aprilie.

ANSA, citând surse anonime din spital, a mai spus că medicii au exclus „deocamdată” problemele cardiace și pneumonia, potrivit Reuters.

Duminica Floriilor marchează începutul unei săptămâni agitate de ceremonii care duce la Duminica Paștelui pe 9 aprilie, cea mai sfântă zi din calendarul creștin, care marchează învierea lui Isus Hristos.

Citeşte şi: „Jandarmeria Română 1850 – 2020”la Muzeul Olteniei Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS