5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA fost promulgată o lege care prevede scutiri fiscale pentru nomazii digitali

A fost promulgată o lege care prevede scutiri fiscale pentru nomazii digitali

A fost promulgată o lege care prevede scutiri fiscale pentru nomazii digitali, în anumite condiţii. Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, o lege care prevede scutiri de impozit pe venit, de contribuţii de asigurări sociale şi contribuţii de sănătate pentru nomazii digitali.

Aceştia trebuie să îndeplinească o condiţie. Trebuie să fie prezenţi pe teritoriul României pentru o perioadă de până în 183 de zile într-un interval de 12 luni consecutive. Actul normativ modifică Codul fiscal, stabilind regimul fiscal aplicabil nomazilor digitali, conform Agerpres.

Lege care prevede scutiri fiscale pentru nomazii digitali

Vor fi exceptaţi de la calitatea de contribuabili/plătitori de venit la sistemul public de pensii şi la sistemul de asigurări sociale de sănătate „nomazii digitali prezenţi pe teritoriul României. Aceştia trebuie să fi stat în ţară pentru o perioadă sau mai multe perioade care nu depăşesc 183 de zile pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, care se încheie în anul calendaristic vizat”.

Nu vor fi impozabile în România veniturile din salarii sau asimilate salariilor obţinute de persoana fizică cu statut de nomad digital din activitatea desfăşurată prin utilizarea tehnologiei informaţiei şi comunicaţii, la distanţă, şi pe care o prestează ca angajat sau ca proprietar al unei companii înregistrată în afara României. Asta, „în condiţiile în care persoana fizică este prezentă pe teritoriul României pentru o perioadă sau mai multe perioade care nu depăşesc 183 de zile pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, care se încheie în anul calendaristic vizat”.

Citeşte si: Patru persoane, reţinute de DNA după percheziţiile de la Aeroportul Otopeni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS