14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţia Animalelor caută câţiva vietnamezi acuzaţi că vânau popândăi ca să-i mănânce

Poliţia Animalelor caută câţiva vietnamezi acuzaţi că vânau popândăi ca să-i mănânce

Poliţia Animalelor Timiş caută câţiva cetăţeni vietnamezi, cel mai probabil muncitori, care au fost fotografiaţi în timp ce săpau pe un câmp şi prindeau popândăi, animale protejate de lege. Aceştia au fost fotografiaţi de oameni aflaţi în zonă şi au fost reclamaţi de o asociaţie de protecție a animalelor care bănuieşte că-i mănâncă, scrie News.ro.

Doi fotografi în apropierea platformei industriale din zona Şag-Freidorf, din sudul oraşului Timişoara, i-au pe vietamezi săpând gropi şi prinzând câţiva popândăi pe care i-au pus în bidoane de plastic.

Fotografiile au ajuns la Asociaţia pentru Susţinerea, Promovarea şi Aplicarea Drepturilor Animalelor (ASPADA), iar aceasta a sesizat poliţia şi Garda de Mediu, deoarece popândăii sunt specie protejată. Vinamezii sunt acuzaţi de cruzime şi rele tratamente împotriva animalelor, uciderea cu intenţie şi fără drept, braconaj al unor specii protejate de lege

Agenţii de la Poliţia Animalelor au început cercetările.

„La data de 28 martie 2023, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş a fost înregistrată o sesizare ce priveşte acte de braconaj al unor specii protejate de lege. Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor efectuează verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt şi dispunerea măsurilor legale”, au transmis reprezentanţii IPJ Timiş.

Popândăul este un mic mamifer care trăieşte şi pe teritoriul României şi este una dintre speciile protejate prin lege.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS