11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePacient infectat cu stafilococ auriu, despăgubit cu 150.000 de euro de SJ Piatra Neamț

Pacient infectat cu stafilococ auriu, despăgubit cu 150.000 de euro de SJ Piatra Neamț

Un fost pacient al Spitalului Județean din Neamț a câștigat în instanță 150.000 de euro daune morale pentru că s-ar fi infectat cu stafilococ auriu în perioada în care a fost internat. Suma a fost plătită în şase tranșe, din veniturile proprii ale spitalului, a declarat managerul unității medicale pentru Mesagerul de Neamț.

Pacientul fusese internat pe secția de Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț în toamna anului 2015. Acolo s-ar fi infectat cu stafilococ auriu MRSA, fiind nevoit să se trateze la Târgu Mureș.

Ulterior, fostul pacient a dat spitalul în judecată și a cerut daune morale de 150.000 de euro. Instanța i-a dat dreptate și a dispus, prin hotărâre judecătorească executorie, că spitalul este bun de plată. La executarea silită, singura dispensă obținută în negocierile cu casa de avocatură care l-a reprezentat pe bărbat a fost plata în rate a daunelor morale.

„Am reușit să negociem plata în șase tranșe pentru a nu afecta foarte puternic cash flow-ul spitalului. Procesul a început în 2015, domnul respectiv a avut o infecție cu stafilococ auriu, posibilă din Spitalul Județean Neamț, nu e demonstrat categoric, dar justiția i-a dat acestuia aceste daune morale pentru suferința cauzată de către spital. Banii au fost plătiți din veniturile proprii ale spitalului”, a declarat Alexandru Filimon, managerul Spitalului Județean Piatra Neamț, pentru sursa citată.

Ultima tranșă datorată pacientului a fost achitată luna aceasta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS