23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFemeie condamnată după ce a încercat să mituiască polițiști cu doi cocoșei din aur

Femeie condamnată după ce a încercat să mituiască polițiști cu doi cocoșei din aur

Doi polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Galaţi au chemat DGA-ul pentru organizarea unui flagrant, în cazul unei femei care insista să le dea spagă pentru a-şi scăpa fiul de închisoare, informează Ziare.com.

Femeia era dispusă să facă orice pentru a-și scăpa de arest fiul care era suspect într-un dosar de viol cu victimă minoră.

Doi polițiști din Galați aveau în lucru dosarul respectiv, în care victima, o fetiță de nouă ani, ajunsese, pe 13.10.2022, cu hemoragie vaginală la spital după ce fusese abuzată sexual.

În anchetă fuseseră identificați mai mulți suspecți, printre care și fiul Ioanei M. De câte ori polițiștii au mers la domiciliul băiatului pentru a-l lua la audieri, femeia refuza să le dea detalii despre locul unde se află fiul ei, cerându-le insistent să amâne cumva dosarul.

Fiind refuzată în mai multe rânduri, mama suspectului le-a promis polițiștilor că, dacă ”îl scapă”, era dispusă să plătească ”200 și restul după”.

A vrut să le dea doi cocoşei de aur

Într-un final, femeia a mers la poliție și a mărit miza până la o salbă de aur, pe care era gată să o cedeze pentru libertatea băiatului ei, dialogul fiind interceptat.

Momentul în care femeia a scos din geantă doi ”cocoșei” – patru ducaţi din 1915, Franz Joseph I, în valoare totală de aproximativ 10.000 de lei), a fost surprins de ofițerii de la DGA care organizaseră flagrantul după denunțul colegilor judiciariști.

Femeia și-a recunoscut fapta şi după ce a fost judecată a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare și 100 de zile de muncă în folosul comunității.

Sentința dată de Tribunalul Galați nu este definitivă.

Instanța a decis să confiște și cele două monede din aur oferite cu titlu de mită, fiind depuse la Trezoreria Statului Galaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS