6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePizzerie din mall, închisă de OPC din cauza gândacilor şi mizeriei

Pizzerie din mall, închisă de OPC din cauza gândacilor şi mizeriei

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au găsit, marţi, în urma unui control făcut la Pizza Hut din Timişoara, mai mulţi gândaci vii, tăvi pline de grăsime şi produse expirate. Astfel, a fost aplicată o amendă de 15.000 de lei şi s-a dispus închiderea pizzeriei până la remedierea problemelor descoperite, scrie Ziarelocale.ro.

O verificare a comisarilor Protecției Consumatorilor la Pizza Hut din Shopping City Timișoara a scos la iveală nereguli grave, care pot pune în pericol sănătatea oamenilor.

Printre neregulile constatate se numără detergent lichid pentru spălarea automată a vaselor care avea imprimat pe ambalaj data 12/12/2022 fără a exista menţiuni pe produs cu privire la termenul de valabilitate sau data fabricaţiei.

De asemenea, în acelaşi spaţiu, atât pe maşina de spălat vase, cât şi pe paviment si în imediata apropiere a vaselor igienizate existau insecte vii (gândaci de bucătarie) în mişcare.

Comisarii au constatat și că tăvile utilizate în vederea coacerii blatului de pizza neigienizate corespunzător, păstrate unele peste altele, înnegrite de arsură şi cu depuneri consistente de grăsimi întărite, resturi alimentare, iar materii prime (făină, brânză, mezeluri si diverse sosuri) lipsite de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformităţii acestora.

Totodată, pe suprafaţa aluatulului preparat, depus în tavă, spre coacere, existau impurităţi rezultate din neigienizarea corectă a tăvii, resturi de la alte preparate.

Societatea a fost sancționată cu o amendă contravențională în valoare de 15.000 lei și s-a decis oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS