7.9 C
Craiova
duminică, 3 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateSenatul a votat interzicerea reclamelor televizate la pariuri sportive în timpul zilei

Senatul a votat interzicerea reclamelor televizate la pariuri sportive în timpul zilei

Senatul a adoptat, miercuri, în plen, proiectul care vizează limitarea publicităţii audiovizuale pentru jocurile de noroc şi pentru pariurile sportive. S-au înregistrat 80 de voturi „pentru” şi două abţineri, conform Agerpres.

Senatorii au votat amendamentele propuse de liberali, precum cel care permite o singură excepție în intervalul orar 6.00 – 23.00, anume în timpul competițiilor sportive, reclamele la pariuri să fie însoţite de mesajul „Fii responsabil” şi de interdicţia participării la jocurile de noroc a persoanelor sub 18 ani.

Un alt amendament adoptat prevede că „formele de publicitate exterioară sunt permise dacă dimensiunile materialelor publicitare nu depăşesc, în mod individual, o suprafaţă de 30 de metri pătraţi” şi nu promovează premii în bani sau bunuri materiale.

A fost admis, de asemenea, un amendament propus de senatorul UDMR Turos Lorand, care prevede „interzicerea oricărei forme de comunicare comercială audiovizuală pentru activităţile de jocuri de noroc, reglementare potrivit art. 10 alin. 1 din OUG nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, prezentate sau recomandate de personalităţi ale vieţii publice, culturale, ştiinţifice, sportive ori de alte persoane care, datorită celebrităţii lor, pot încuraja activităţile de jocuri de noroc şi pariuri sportive”.

Proiectul de act normativ va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS