21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFemeie salvată de sub dărâmături la 170 de ore după cutremurul din Turcia

Femeie salvată de sub dărâmături la 170 de ore după cutremurul din Turcia

O femeie din Gaziantep a fost salvată de sub dărâmături, luni dimineaţă, la 170 de ore după primul cutremur devastator de luni, relatează agenția Anadolu, citată de News.ro.

O femeie de 40 de ani a scoasă, în noaptea de duminică spre luni, în viață, în localitatea Islahiye, provincia Gaziantep din Turcia, după ce a rezistat 170 de ore sub dărâmăturile unei clădiri cu cinci etaje, în urma cutremurului devastator care a lovit în urmă cu o săptămână sudul Turciei și nordul Siriei.

Femeia, Sibel Kaya, a fost salvată de o echipă mixtă care includea și membri ai echipei de salvare a minelor de cărbune din Turcia. Ea a fost transportată la spital.

Anterior, o femeie de 60 de ani, Erengul Onder , a fost scoasă și ea din dărâmăturile din orașul Beșni, provincia Adiyaman, de către echipaje din orașul vestic Manisa.

Potrivit experților, în acest moment șansele de a găsi oameni în viață sub dărâmături sunt „acum foarte, foarte mici”.

Echipa din Romania a salvat duminică un bărbat din Antakya

Potrivit agenției Anadolu, echipele de intervenţie au salvat în intervalul de 141 de ore până la 163 de ore de după cutremur cel puţin 41 de persoane.

În Antakya, au fost scoşi de sub dărâmături un sirian, Adnan Ahmad Amir, şi fiica sa Emira, de 4 ani. Prima dorinţă a bărbatului a fost să bea un ceai turcesc tare. „Ceaiul este pregătit, este pregătit”, au reacţionat salvatorii.

În localitatea Besni din Adiyaman, a fost salvată o fată de 13 ani, Hanim Gullu, după 145 de ore sub dărâmături. Speriată, ea i-a implorat pe salvatori să nu îi facă injecţie: „Vă rog, nu îmi faceţi injecţie”. „Draga noastră Hanim, nu este injecţie, uite, este un şerveţel”, au reacţionat cei de acolo.

Printre cei salvaţi duminică în Turcia se numără şi un bărbat de 35 de ani din Antakya, Mustafa Sarigul. El a fost scos de sub dărâmături de salvatorii români.

Bilanţul cutremurului care a lovit Turcia şi Siria a crescut la peste 34.000 de morţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS