29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateViceprimar român arestat de Interpol pentru fraude comise în SUA

Viceprimar român arestat de Interpol pentru fraude comise în SUA

Dorin Racu, viceprimarul comunei Vărădia din județul Caraș-Severin, a fost ridicat de Interpol pe 3 februarie. Acesta era căutat de Departamentul de Justiție al Statelor Unite pentru că ar fi fraudat sute de victime din mai multe state americane cu peste un milion de dolari, informează EuropaFM.  

Polițiștii Interpol au ajuns vineri în comuna Vărădia, unde l-au ridicat pe viceprimarul Dorin Racu, dat în urmărire internațională de mai mulți ani.

Racu era căutat pentru că ar fi păgubit – împreună cu mai mulţi complici – sute de americani din statul Louisiana, dar și alte state – de peste 1 milion de dolari, printr-o schema financiară pe site-uri de anunțuri cum ar fi Craiglist sau Ebay.

Potrivit US Marshals, Dorin Racu a fost arestat pe 18 august 2014 pentru aceste acuzații, dar a fost eliberat condiționat înainte de proces şi a fugit în România, fiind singurul fugar din grup.

Acuzaţiile aduse lui Racu sunt: furt de identitate, posesie de bunuri furate, furt calificat, fals, spălare de bani și opunere de rezistență la arestare.

Dorin Racu a fost ales consilier din partea PNL în 2020, iar apoi a devenit viceprimar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS