9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă incendii în Mehedinți

Două incendii în Mehedinți


Pompierii mehedințeni au intervenit, în cursul zilei de ieri, pentru stingerea a două incendii,, soldate cu pagube materiale.

Primul a izbucnit la coșul de fum al unei case de locuit din municipiul Drobeta Turnu Severin. Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin a acționat prompt, lichidând imediat incendiul. Cauza probabilă de izbucnirea a acestuia a fost determinată de coșul de fum necurățat de funingine.

Cel de-al doilea incendiu a izbucnit la un adăpost de animale dezafectat, în localitatea Pavăț, comuna Tâmna. Un echipaj de pompieri din cadrul Stației Strehaia a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea incendiului, împiedicând extinderea acestuia la casa din imediata apropiere. Cauza probabilă de izbucnire a fost determinată de fumatul în locuri neprotejate corespunzător.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, însă atragem atenția cetățenilor că nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor poate produce tragedii.
În ceea ce privește exploatarea coșurilor de evacuare a fumului, este obligatorie verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a acestora, fiind interzisă folosirea lor dacă sunt necurățate.
De asemenea, se interzice fumatul în magazii, şoproane, fânare, poduri, depozite furaje şi alte locuri cu pericol de incendiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS