4 C
Craiova
sâmbătă, 4 februarie, 2023
Știri de ultima orăActualitateUn agent de pază a furat o avere din bancomatele băncii pentru care lucra

Un agent de pază a furat o avere din bancomatele băncii pentru care lucra

Un bărbat din Constanța a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru că ar fi furat 330.000 de lei direct din bancomate. Bărbatul lucra ca agent de pază în bancă și, pentru a avea acces la banii din ATM-uri, folosea cheile potrivite, spun procurorii. Acum este cercetat pentru furt calificat în formă continuată, scrie Ziua de Constanța.

Inculpatul, spune instanța, ar fi profitat de poziția de agent însoțire şi pază persoane fizice şi valori în cadrul unei firme de pază și a apelat la un plan infracțional bine pus la cale.

A profitat de informațiile la care avea acces, dar și de faptul că prezența sa în sala dispeceratului nu trezea suspiciuni, așa că a putut fura în voie, chiar sub ochii colegilor.

Potrivit magistraților, bărbatul înlocuia cheile originale ale ATM-urilor cu unele false, pentru a masca lipsa acestora pentru diferite perioade de timp, reușind să sustragă astfel importante sume de bani din aparate. În total 330.000 de lei, spun procurorii, care au dispus confiscarea banilor, dar și condamnarea bărbatului la 3 ani de închisoare pentru furt calificat în formă continuată.

„Pericolul social ridicat este relevat și de faptul că a premeditat comiterea infracțiunii, luându-şi toate măsurile pentru a asigura succesul infracţional, astfel cum s-a analizat deja în prima parte a hotărârii, cauzând persoanelor vătămate prejudicii foarte ridicate”, se arată în motivarea instanței.

Pentru că bărbatul nu este recidivist și nu s-a sustras de la urmărirea penală, instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Hotărârea judecătorilor nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS