22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Peste 200 de şoferi, amendaţi în acest weekend

Mehedinţi: Peste 200 de şoferi, amendaţi în acest weekend

În ultimele 72 de ore, poliţiştii mehedințeni au acţionat pentru impunerea respectării legislației rutiere și prevenirea accidentelor de circulație.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, bicicliștilor, depăşirea, acordarea de prioritate, constatând 544 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Au fost sancţionaţi 150 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum și 68 care nu au purtat centura de siguranţă.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 177.000 lei.
Au fost reţinute în vederea suspendării sau anulării 44 de permise de conducere și au fost retrase 17 de certificate de înmatriculare.
Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele pe sectoarele de drum din municipiu și județ.

La volan sub influenţa substanțelor psihoactive

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Drobeta Turnu Severin au depistat, azi noapte, în trafic, o tânără de 21 de ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Tudor Vladimirescu, după ce ar fi consumat substanțe psihoactive.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul DrugTest care a indicat o valoare pozitivă pentru cannabis, motiv pentru care a fost condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice.

Tot ieri, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat, în trafic, un tânăr de 21 de ani, din comuna Hinova în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Nicolae Iorga, după ce ar fi consumat substanțe psihoactive.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat o valoare pozitivă pentru cocaină, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice.
În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

A condus fără permis

Polițiștii din Vânju Mare au depistat, ieri, în trafic, un bărbat de 24 de ani, din comuna Poroina Mare în timp ce conducea un moped fără număr de înregistrare, pe strada Republicii, în orașul Vânju Mare, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS