17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn militar austriac a fost ucis, iar altul rănit, într-o cazarmă din Viena

Un militar austriac a fost ucis, iar altul rănit, într-o cazarmă din Viena

Un militar austriac a fost ucis, iar altul rănit, într-un schimb de focuri, vineri, într-o cazarmă din Viena, a anunţat un purtătorul de cuvânt al armatei austriece.

”O sentinelă a fost ucisă, iar un alt militar a fost rănit într-un atac armat, cu puţin înainte de ora 7.00 (8.00, ora României – n.r.), în această dimineaţa, în cazarma Wiener Neustadt”, la sud de Viena, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter un purtător de cuvânt al armatei austriece, Michael Bauer.

Într-un alt tweet, Bauer a scris că mlitarii s-au certat înainte să deschidă focul.

„Un soldat de gardă, în vârstă de 20 de ani, din Austria Inferioară, și-a atacat superiorul” trăgând „împușcături cu pușca lui de asalt 77 în camera de gardă a cazărmii. L-a rănit. Superiorul a tras cu pistolul, ucigând soldatul”, a spus purtătorul de cuvânt într-un alt tweet.

Rănile provocate subofițerului nu sunt letale, potrivit unei declarații a lui Bauer către ziarul austriac Kurier.

Se pare că la incident au asistat și alți soldați. Potrivit lui Bauer, patru soldați de gardă și un supraveghetor sunt de obicei de serviciu. Un ofițer în uniformă se află la intrarea în cazarmă cu o armă încărcată, în timp ce ceilalți trei se află în corpul de gardă.

Acest tip de incident în armată este rar în Austria. În 2019, un militar austriac – un dresor de câini în vârstă de 31 de ani – a murit atacat de doi câini militari, tot în cazarma Wiener Neustadt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS