25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFemeie lovită în plin de tren după ce a ocolit barierele

Femeie lovită în plin de tren după ce a ocolit barierele

O femeie de aproape 70 de ani a fost lovită de tren după ce a ales să traverseze calea ferată deși barierele erau lăsate, iar trenul era la câțiva zeci de metri distanță. Semnalele disperate ale mecanicului de locomotivă nu au putut să o oprească. Traficul feroviar a fost oprit temporar, între localitățile Pasărea și Brănești, informează Observatornews

Momentul accidentului a fost surprins de o cameră de supravghere şi de un martor care chiar atunci filma lângă calea ferată. Mecanicul de locomotivă a apăsat în zadar, până în ultimul moment, pe goarnă ca să anunţe sosirea garniturii, însă victima s-a grăbit să traverseze. Credea că are suficient timp.

Trenul circula pe ruta Braşov-Constanţa. În urma incidentului, traficul feroviar a fost blocat timp de două ore. Martorii spun că barierele erau coborâte, dar femeia ar fi ignorat semnalele și le-a ocolit.

În zonă trenurile circulă şi cu viteze de 120 de kilometri la oră, ceea ce înseamnă că parcurg o distanţă de 100 de metri în doar 3 secunde.

La fiecare trei zile o persoană își pierde viața pe calea ferată

Tragedia se adaugă unui număr cumplit de astfel de accidente similare. Potrivit unei statistici, la fiecare trei zile, o persoană își pierde viața pe liniile de cale ferată.

În 2021, au existat nu mai puțin de 147 de cazuri.

42 de oameni s-au aruncat în faţa trenului, 15 au fost salvaţi la timp. Alţi 61 dintre cei care s-au grăbit să traverseze şinele au sfârşit sub roţile de tren, iar 29 au fost grav răniţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS