3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoreea de Nord: Al doilea cel mai important oficial militar, demis

Coreea de Nord: Al doilea cel mai important oficial militar, demis

Liderul nord-coreean Kim Jong Un l-a demis din funcţie pe Pak Jong Chon, al doilea cel mai important oficial militar din ierarhia statului, relatează media de stat, preluată luni de Reuters.

Pak, vicepreşedinte al Comisiei militare centrale a Partidului Muncitoresc şi secretar al Comitetului Central al partidului, a fost înlocuit de Ri Yong Gil. Schimbarea a avut loc la reuniunea acestui comitet de săptămâna trecută, a relatat agenţia oficială de stat KCNA.

Nu a fost avansat niciun motiv pentru această schimbare. Phenianul operează cu regularitate schimbări în conducere. Reuniunea de la sfârşit de an a partidului a fost adesea utilizată pentru a anunţa astfel de schimbări de personal şi decizii politice majore.

Pak Jong Chon, cu capul plecat

Televiziunea de stat a difuzat imagini în care Pak Jong Chon poate fi văzut stând în primul rând lângă podium, cu capul plecat. Asta în timp ce alţi membri ai comitetului votează. Mai târziu, locul său apare neocupat.

De asemenea, el a lipsit într-o fotografie publicată luni de KCNA de la vizita lui Kim Jong Un din prima zi a anului nou de la Palatul Soarelui de la Kumsusan. Palatul adăposteşte trupurile bunicului şi tatălui său.

Comisia militară centrală, condusă de Kim Jong Un, este considerată cel mai puternic organism militar de decizie. Aceasta este deasupra Ministerului Apărării.

Înlocuirea lui Pak are loc în contextul în care Kim a cerut dezvoltarea de noi rachete balistice intercontinentale. De asemenea, a unui arsenal nuclear mai mare pentru a contracara SUA şi Coreea de Sud. Aceste dorințe sunt prevederi cheie ale strategiei de apărare a ţării pentru 2023.

Citește întreg articolul pe Agerpres.

Citește și: Avatar 2 a ajuns la încasări de peste 1,3 miliarde de dolari

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS