4 C
Craiova
miercuri, 6 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateBilanț MAI la 24 de ore. Polițiștii au reținut, în medie, 14 permise de conducere la fiecare oră

Bilanț MAI la 24 de ore. Polițiștii au reținut, în medie, 14 permise de conducere la fiecare oră

Bilanț MAI la 24 de ore. Structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.491 de evenimente, 2.947 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.544 circumscrise situaţiilor de urgenţă, se arată într-un comunicat al MAI.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 858 de posibile infracţiuni, peste 19% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 31 de persoane, iar în urma investigaţiilor desfăşurate au fost identificaţi 9 autori în 7 dosare penale cu AN, aflate în evidenţă.

De asemenea, echipajele de poliţie au depistat 17 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale. Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 179 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 181 de fapte penale. În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au reţinut 357 de permise de conducere şi au retras 106 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 4.423 de contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 1,8 milioane de lei. Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 37 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 127 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 31.500 de lei. Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.290) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 85 pentru stingerea de incendii şi 7 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 4 persoane. Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 15 misiuni aero-medicale, fiind salvate 11 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS