14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎnchiderea a două termocentrale pe cărbune din Oltenia se amână

Închiderea a două termocentrale pe cărbune din Oltenia se amână

Închiderea a două termocentrale pe cărbune din Oltenia se amână, din cauza crizei energetice și a războiului din Ucraina.

Guvernul a elaborat un proiect de Hotărâre, prin care închiderea a două capacități de la Turceni și Rovinari, în total 600 MW, prevăzută pentru finalul acestui an, se amână până toamna viitoare

Este vorba, desigur, despre un grup (3) de la centrala Rovinari și despre un grup (7) de la centrala Turceni, fiecare de 330 MW, aparținând Complexului Energetic Oltenia.

Inițial, aceste grupuri ar fi trebuit închise în baza planului de restructurare a CE Oltenia, după care, dată fiind criza enegetică din Europa, Guvernul a anunțat că nu le mai închide, și le trece în așa-numita rezervă tehnică, în baza căreria pot să funcționeze pe baze comerciale, motivația fiind: este criză, nu închidem nimic până nu deschidem capacități de putere echivalentă. Ulterior însă, guvernul a înăsprit legislația decarbonării, ca urmare a opoziției Comisiei Europene, principala modificare fiind că grupurile pe cărbune care umează să fie oprite nu vor mai putea intra în așa-numita rezervă tehnică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS