11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBiden a promulgat o lege pentru protejarea marilor feline

Biden a promulgat o lege pentru protejarea marilor feline

Președintele american Joe Biden a promulgat marți o lege care interzice spectacolele private cu feline mari și reproducerea lor de către persoane fizice, potrivit AFP, citat de Hotnews.

Legea are ca scop limitarea „reproducerii și deținerii anumitor feline mari”, a precizat Casa Albă.

Printre acestea se numără leii, tigrii, leoparzii și jaguarii, care, în viitor, vor putea fi ținuți în captivitate doar în grădini zoologice, rezervații sau universități autorizate.

De asemenea, va fi interzisă aducerea acestor animale în contact direct cu publicul.

Persoanele fizice care dețin deja una sau mai multe feline mari vor trebui să le declare și li se va interzice să le reproducă, să le vândă sau să achiziționeze altele.

Textul sună de facto ca un semnal de alarmă pentru grădinile zoologice private administrate de persoane fizice, care se întrețineau, printre altele, oferind posibilitatea vizitatorilor să se pozeze cu un pui de tigru sau de leu în brațe.

Legea, promovată de serialul de succes de pe Netflix „Tiger King”

Această practică este denunțată de ani de zile de către asociațiile de protecție a animalelor, care îi acuză pe acești proprietari că și-au împins animalele să se înmulțească, pentru a scăpa de ele odată ce au devenit mai puțin fotogenice și mai puțin docile și prea scumpe pentru a fi întreținute.

Brittany Michelson de la In Defense of Animals a salutat legislația: „Nu vor mai exista feline mari drogate, mutate și folosite ca recuzită pentru ședințe foto”.

Legea a fost promovată de serialul de succes de pe Netflix „Tiger King”, un documentar despre proprietarul fără scrupule al unei menajerii private de feline care este confruntat de o activistă care conduce un „sanctuar” pentru aceleași animale.

Aceasta din urmă, Carole Baskin, a salutat pe Facebook promulgarea legii, pentru care a militat activ: „Acest lucru va reduce rapid numărul de feline mari care se nasc pentru a duce o viață de privațiuni și captivitate”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS