27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePutin anulează pentru prima dată conferința de presă de sfârşit de an

Putin anulează pentru prima dată conferința de presă de sfârşit de an

Vladimir Putin nu va ține anul acesta conferința de presă anuală de sfârșit de an, a anunţat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, scrie Digi24.

„Nu va exista (o conferință de presă) înainte de Anul Nou”, a transmis Dmitri Peskov.

Va fi pentru prima dată din ultimul deceniu când Putin nu va ține această întâlnire maraton cu presa.

Anul trecut, liderul de la Kremlin a vorbit mai mult de patru ore, notează Patrick Reevell de la ABC News. „Mă întreb de ce nu vrea să stea în fața a 1.500 de jurnaliști anul acesta…”, a mai scris jurnalistul pe Twitter.

Ce le-a spus Vladimir Putin rușilor în mesajul de Anul Nou din 2021

Anul trecut, Putin a spus în discursul său că apărat „în mod ferm” interesele Rusiei, precizând că 2021 a fost un an marcat de o degradare evidentă a relaţiilor cu SUA. „Am apărat în mod ferm şi constant interesele noastre naţionale, securitatea ţării noastre şi a cetăţenilor noştri”, a declarat Vladmir Putin în alocuţiunea televizată tradiţională retransmisă în fiecare an la 31 decembrie la miezul nopţii în Rusia.

Afirmaţiile lui Putin aveau loc la o zi după ce avusese o convorbire telefonică cu omologul său american Joe Biden, într-un context tensionat legat de Ucraina.

Ulterior, pe 24 februarie, Putin a început invazia rusă în țara vecină, pornind un război care se desfășoară și în prezent. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS