12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn adolescent de 18 ani a devenit cel mai tânăr primar afroamerican din SUA

Un adolescent de 18 ani a devenit cel mai tânăr primar afroamerican din SUA

Jaylen Smith a absolvit liceul în luna mai a acestui an, iar acum a devenit primarul localității Earle din statul Arkansas, devenind astfel cel mai tânăr primar afroamerican din SUA, informează CNN.

Smith, un democrat, a fost ales ales marți primar al orășelului cu 1.831 de locuitori. El și-a învins adversarul, Nemi Matthews, inspectorul la salubritate, cu 235 de voturi la 185, conform rezultatelor neoficiale.

„Nu am alergat să-mi fac un nume”, a declarat Smith miercuri pentru CNN. „Am candidat pentru că am vrut să-mi ajut comunitatea și să-mi duc comunitatea în direcția în care trebuia dusă”.

Cel mai tânăr primar afroamerican ales în SUA

Frank Scott Jr., primarul orașului Little Rock, căruia Smith i-a cerut sfaturi în timp ce se pregătea pentru primărie, a spus că acesta va fi cel mai tânăr primar afroamerican ales în Statele Unite.

„Sunt încântat pentru Jaylen și pentru întreaga comunitate din Earle, deoarece devine cel mai tânăr primar afroamerican ales în țară. Sunt mândru de dorința lui de a intra în serviciul public la o vârstă atât de fragedă și de aspirațiile pe care le are pentru orașul lui”, a declarat Scott, care este, de asemenea, președinte al Asociației primarilor afromericani.

Smith a spus că activitatea sa în cadrul asociației guvernamentale a studenților din școală l-a făcut „pasionat și hotărât” să-și servească comunitatea la un nivel superior.

Deși Smith este tânăr, are o viziune clară despre ceea ce vrea să vadă în Earle și știe că lucrurile nu se vor schimba peste noapte. El vrea să reconstruiască orașul eliminând casele abandonate, să facă poliția să funcționeze 24 de ore pe zi, să creeze locuri de muncă pentru tineri și să implementeze transportul în comun către magazinele alimentare.

Pentru a se pregăti, Smith s-a consultat cu mai mulți primari din Arkansas. El va depune jurământul în prima săptămână a lunii ianuarie și a spus că scopul său final este „de a arăta oamenilor din Earle rezultate”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS