21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMesajul premierului Nicolae Ciucă, de Ziua Națională

Mesajul premierului Nicolae Ciucă, de Ziua Națională

Primul ministru al României, Nicolae Ciucă, a punctat, în mesajul său cu prilejul Zilei Naționale a României, contextul istoric delicat care trasează obiectivele autohtone în această perioadă.

„La 104 de ani de la Marea Unire, ne găsim, din nou, într-un moment marcant al istoriei noastre: un război în desfășurare la granița de Est și un obiectiv național către care ne canalizăm toată energia, aderarea la Spațiul Schengen. Și acum, ca și la încheierea Primului Război Mondial, principalele subiecte pe agenda națională sunt siguranța, stabilitatea și modernizarea României. Față de 1918, acum avem de partea noastră fonduri europene pentru reforme și dezvoltare, precum și protecția oferită de NATO, cea mai puternică alianță militară din istorie”, a scris Ciucă pe pagina sa oficială.

„Avem astăzi datoria de a depăși orice diferențe de suprafață și a ne concentra eforturile pe atingerea obiectivelor de interes național, pe bunăstarea oamenilor, pe ziua de mâine. Să arătăm că 1 decembrie este, cu adevărat, ziua unității noastre, o zi a tuturor celor a căror inimă tresaltă în fața tricolorului!”, a adăugat premierul României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS