16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarea Britanie recuperează fonduri suspecte de 54 milioane de lire sterline de la banca Barclays

Marea Britanie recuperează fonduri suspecte de 54 milioane de lire sterline de la banca Barclays

Agenţia Naţională de Combatere a Criminalităţii Organizate (NCA) din Marea Britanie a obţinut, vineri, un ordin de recuperare civilă pentru fonduri suspecte de aproape 54 de milioane de lire sterline (65 de milioane de dolari) aflate în conturi de la banca Barclays, transmite Reuters, citat de News.ro.

Avocaţii NCA au spus Înaltei Curţi din Londra că banii „sunt proveniţi, probabil, dintr-un comportament ilegal”, o opinie împărtăşită de Barclays, care a abordat prima agenţia cu privire la bani respectivi.

Andrew Sutcliffe, care reprezintă NCA, a declarat în documentele instanţei că NCA va institui o schemă de revendicare pentru a permite ”deţinătorilor de conturi nevinovaţi” să ceară returnarea banilor, dacă pot demonstra că nu sunt obţinuţi ilegal.

Judecătorul Robin Knowles a spus că este pregătit să emită ordinul de recuperare civilă ”fără ezitare”.

”Salutăm decizia Înaltei Curţi, care permite ca fondurile să fie transferate către NCA pentru a sprijini în continuare eforturile acestora de a stopa frauda şi criminalitatea economică”, a spus un purtător de cuvânt al Barclays.

Banii vor fi viraţi în bugetul public din Marea Britanie

NCA a spus că acest caz este ”un exemplu grozav al modului în care sectorul public şi cel privat pot lucra împreună pentru a recupera bunurile provenite din infracţiune”.

„Identificarea proactivă a acestor fonduri de către Barclays a fost motivul pentru care am putut întreprinde această acţiune”, a declarat Adrian Searle, directorul Centrului Naţional de Crimă Economică din cadrul NCA. „Banii vor fi viraţi în bugetul public şi o parte va fi folosită pentru a finanţa o serie de lucrări, inclusiv programe menite să prevină frauda şi să protejeze potenţialele victime”, a adăugat Searle într-un comunicat.

Citeşte şi: Cum sunt inscripţionate cauciucurile de iarnă omologate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS