3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIndonezia: Bilanţul cutremurului din Java a depăşit 300 de morţi

Indonezia: Bilanţul cutremurului din Java a depăşit 300 de morţi

Bilanţul deceselor care au avut loc în urma seismului cu magnitudinea 5,6, care a lovit luni provincia Java de Vest din Indonezia, a crescut la 321. Anuţul a fost făcut, astăzi, de directorul Agenţiei naţionale de gestionare a dezastrelor, potrivit DPA, citat de Agerpres.

Cel puţin 11 persoane sunt în continuare date dispărute, a precizat Suharyanto, directorul acestei agenţii, care, la fel ca mulţi indonezieni, poartă un singur nume.

Zeci de mii de cae avariate

Cutremurul a avariat peste 62.000 de case şi a provocat strămutarea a peste 73.000 de locuitori. În prezent, aceştia şi-au găsit adăpost în 325 de locaţii din provincie.

„Lucrătorii umanitari ajung treptat la rezidenţii afectaţi din satele izolate cu logistică şi provizii alimentare şi ridică corturi pentru

aceştia”, a detaliat Suharyanto.

Agenţia care monitorizează activitatea seismică a precizat că 284 de replici cu intensitate din ce în ce mai mică au avut loc după cutremurul principal produs luni.

Indonezia este afectată în mod regulat de cutremure şi erupţii vulcanice. Asta din cauza poziţiei sale pe „Cercul de foc” al Pacificului. Aceasta este o regiune situată la convergenţa mai multor plăci tectonice.

Citeşte şi: Un tânăr din Dolj a condus drogat, fără permis, apoi şi-a dat foc

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS