4 C
Craiova
joi, 7 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Mediului: Se fac pregătiri pentru cea mai amplă campanie de împădurire din România

Ministrul Mediului: Se fac pregătiri pentru cea mai amplă campanie de împădurire din România

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, vineri, că se fac pregătiri pentru cea mai amplă campanie de împădurire din România, având în acest sens o nouă întâlnire cu reprezentanţii gărzilor forestiere din ţară, relatează News.ro.

„Pregătim cea mai amplă campanie de împădurire din România. În curând, lansăm sesiunea de depunere de proiecte pentru plantarea a peste 56.000 de ha de păduri. Programul este finanţat din PNRR cu 500 milioane de euro”, a anunțat Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a participat, la Facultatea de Silvicultură din Braşov, la întâlnirea reprezentanţilor gărzilor forestiere din ţară.

„Ei vor fi responsabili pentru evaluarea proiectelor şi activităţilor de împădurire. Le mulţumesc colegilor, am primit propuneri şi observaţii extrem de utile, legate de procedura de implementare a campaniei. Le-am cerut să fie pregătiţi, să vină în ajutorul tuturor celor care doresc să înfiinţeze o pădure nouă”, a mai transmis ministrul.

Proprietarii de teren trebuie să creeze trupuri de pădure de cel puţin 0,5 ha

Potrivit acestuia, pentru a beneficia de finanţare, proprietarii de teren trebuie să creeze trupuri de pădure de cel puţin 0,5 ha, sau perdele forestiere de protecţie a terenurilor agricole cu o suprafaţă de cel puţin 0,1 ha.

Împădurirea trebuie realizată în conformitate cu un plan de proiect aprobat de Garda Forestieră, în care sunt detaliate speciile de arbori şi arbuşti care urmează să fie plantaţi, precum şi densitatea plantaţiilor.

Pe lângă finanţarea plantării, proprietarii noilor suprafeţe forestiere vor primi anual 456 euro pentru fiecare hectar de pădure înfiinţată, timp de 20 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS