10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElon Musk, anchetat de autoritățile federale în scandalul cumpării Twitter

Elon Musk, anchetat de autoritățile federale în scandalul cumpării Twitter

Elon Musk este investigat de autoritățile federale în legătură cu comportamentul său în cadrul tranzacției de preluare a Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari, a declarat compania de socializare într-un document judiciar publicat joi, scrie agenția Reuters, citată de Stiripesurse.

Documentul nu precizează care este obiectivul exact al anchetelor și ce autorități federale le desfășoară.

Twitter, care l-a dat în judecată pe Musk în iulie pentru a-l forța să încheie afacerea, a declarat că avocații directorului general al Tesla Inc au invocat „privilegiul de investigație” atunci când au refuzat să predea documentele pe care le ceruse.

La sfârșitul lunii septembrie, avocații lui Musk au furnizat un „jurnal de privilegii” care identifica documentele care urma să fie reținute, a precizat Twitter. Registrul făcea referire la proiectele unui e-mail din 13 mai către Comisia americană pentru valori mobiliare și burse (SEC) și la o prezentare către Comisia Federală pentru Comerț (FTC).

Plângerea depusă în instanță, prin care i s-a solicitat judecătoarei Kathaleen McCormick din Delaware să le ceară avocaților lui Musk să furnizeze documentele, a fost făcut pe 6 octombrie – în aceeași zi în care McCormick a oprit litigiul dintre cele două părți după ce Musk a schimbat cursul și a spus că va continua cu afacerea.

Alex Spiro, un avocat al lui Musk, a declarat pentru Reuters că plângerea depusă în instanță de Twitter a fost o „diversiune” și a afirmat: „Directorii Twitter sunt cei care fac obiectul unei anchete federale”.

Twitter a refuzat să comenteze declarația lui Spiro. De asemenea, a refuzat să comenteze atunci când a fost întrebată de Reuters cu privire la modul în care înțelege orice investigație asupra lui Musk.

SEC nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii, iar FTC a refuzat să comenteze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS