5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmenzi de aproape 1 milion de lei pentru depozite de legume și fructe din 18 județe

Amenzi de aproape 1 milion de lei pentru depozite de legume și fructe din 18 județe

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a aplicat amenzi de aproape un milion de lei în urma controalelor efectuate la depozitele de legume, fructe şi cereale din Bucureşti şi din 17 judeţe, informează News.ro.

ANSVSA a desfăşurat, în perioada 12-13.10.2022, controale la depozite de legume, fructe şi cereale din municipiul Bucureşti şi din judeţele Arad, Argeş, Bihor, Braşov, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava și Timiş. 

Au fost verificate 386 de unităţi de depozitare, fiind acordate 101 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 956.000 lei, precum şi două ordonanţe de suspendare a activităţii. Au fost reţinute 6.451 kg de legume, fructe şi cereale.

În timpul controalelor au fost verificate condiţiile de funcţionare a unităţilor, respectarea legislaţiei în vigoare referitoare la operaţiunile de comerţ intracomunitar şi import din ţări terţe. De asemenea, a fost realizat controlul documentar şi s-a verificat modul de asigurare a trasabilităţii de către operatorii din domeniu. 

De asemenea, s-au prelevat 52 de probe pentru determinarea conţinutului de micotoxine, pesticide şi contaminare radioactivă. 

Inspectorii au găsit, printre altele, unităţi fără autorizaţie de funcţionare, depozitare, chiar şi provizorie, a ambalajelor de transport a produselor alimentare în condiţii care pot determina contaminarea acestora, mijloace de transport produse de origine nonanimală neigenizate şi neînregistrate, spaţii de depozitare necorespunzătoare şi nerespectarea prevederilor legale privind comerţul intracomunitar, precum şi importul din ţări terţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS