4.5 C
Craiova
miercuri, 30 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateRAR: Un român și-a pus pe mașină colțare pentru rafturi

RAR: Un român și-a pus pe mașină colțare pentru rafturi

Un șofer s-a prezentat la reprezentanța Registrului Auto Român (RAR) Tulcea cu mașina modificată pentru omologare. Imaginile cu autoturismul au fost postate pe rețelele sociale.

Registrul Auto Român a postat vineri, 23 septembrie, pe pagina oficială de Facebook imaginile cu mașina tulceanului, arătând ce fel de improvizații a putut face acesta. 

Materiale necesare pentru confecționare: burghiu pentru metal, cornier metalic și colțare pentru polițe din magazinele de bricolaj, improvizații, câteva șuruburi cu piuliță și multă inconștiență”, spun cei de la RAR.

Mașina, pericol pentru siguranța traficului

Dincolo de aspectul mașinii, care a atras peste 1.600 de comentarii în spațiul online,  inspectorii Registrului Auto Român atrag atenția că astfel de elemente de caroserie confecționate artizanal pot fi un pericol pentru siguranța traficului și a pietonilor.

n plus, aceste modificări nu pot îmbunătăți performanțele vehiculului.

„Despre sancțiunile pe care le riscați nici nu mai vorbim… Un astfel de element nu îndeplinește, din punct de vedere tehnic, normele pentru certificarea produselor și nici nu a fost supus verificărilor necesare pentru omologarea de tip a produsului, iar colegii noștri au decis că această improvizație nu întrunește condițiile care stau la baza omologării”, adaugă reprezentanții RAR.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS