5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJaponia, lovită de taifun: Cel puțin doi morți și zeci de mii de gospodării afectate

Japonia, lovită de taifun: Cel puțin doi morți și zeci de mii de gospodării afectate

Japonia a fost lovită sâmbătă de un super taifun în ultimele ore. Cel puțin două persoane au murit iar zeci de mii de gospodării au fost afectate

Cel puțin două persoane au murit în alunecările de teren provocate. Taifunul se apropie de estul Japoniei.

Sute de mii de gospodării au rămas fără energie electrică. Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost ucis într-o alunecare de teren, iar un alt bărbat de 29 de ani a fost găsit mort după ce mașina sa s-a scufundat într-un rezervor, a informat Kyodo, citată de Reuters.


Peste 120.000 de gospodării fără curent electric

Aproximativ 120.000 de gospodării au rămas fără curent electric, a anunțat compania Chubu Electric Power Grid Co. În plus, o alunecare de teren a doborât doi stâlpi de electricitate.

Ne aşteptăm că ar putea dura ceva timp pentru a restabili puterea din cauza alunecărilor de teren, printre alţi factori”, a transmis compania furnizoare de electricitate.

Deși agenția meteorologică din Japonia (JMA) a revizuit taifunul la un ciclon extratropical sâmbătă dimineața, a prognozat ploi torențiale în continuare în Shizuoka și a avertizat în legătură cu producerea alunecărilor de teren și inundații.

Oraşul Shizuoka, situat la sud-vest de capitala Tokyo, a fost afectat în mod deosebit, înregistrând un record de 417 mm de precipitaţii, potrivit agenției de presă Kyodo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS